Boliglån – Førstegangsbolig

Boliglån – Førstegangsbolig

Disse punktene må være oppfylt for å kvalifisere til et boliglån gjennom oss:

R

Brutto årsinntekt minimum kr 450.000 hvis du søker alene

R

Om du søker med flere, må brutto årsinntekten være minimum kr 600.000 samlet

R

Du må ha spart opp 15 % egenkapital, eller ha en kausjonist

R

Fått avslag i ordinær bank

Om du har fått avslag i vanlig bank fordi du har inkasso, forbrukslån eller lignende så kan vi fortsatt få hjulpet deg om du skulle ha øvrige punkter på plass.

Har du endelig funnet drømmeboligen, men sliter med å få lån i din vanlige bank?  

Det er ofte mye å tenke på når det kommer til kjøp av bolig, særlig om det er første gang man skal ut på boligmarkedet. En god start kan være å få svar på spørsmålene man har angående hvilket lån som passer deg og din situasjon best. Man lurer ofte på hvor mye man kan låne, hvor lenge man skal betale tilbake, hva lånet kommer til å koste deg og hvordan man i det hele tatt starter prosessen.

Egenkapital kravet for boligkjøp er 15% av kjøpesum. Dersom man ikke har nok oppspart egenkapital, så har man muligheten til å benytte seg av en kausjonist. En kausjonist er en person som kan stille boligen sin som sikkerhet for at du skal kunne ta opp lån, du kan lese mer om kausjonister og sikkerhet her.

Ofte er det vanskelig å oppfylle boligdrømmen dersom økonomien ikke er helt perfekt. Ting som variabel inntekt, inkasso og betalingsanmerkninger, forbrukslån og kredittkort kan sette en stopper for finansiering. Det kan med andre ord være vanskelig å få boliglån dersom du har sliter med noen av de overnevnte tingene. 

Den dag i dag er bankene relativt strenge, og dersom søknaden din er noe utradisjonell (som f.eks flere medsøkere av varierende alder) vil det kunne øke sannsynligheten for at du ikke får gjennomslag. Vi har god erfaring med saker som dette og vet hvordan vi skal fremlegge slike saker for å fremheve det positive i søknaden.

Tvil ikke!
Det er vanlig å ha mye å tenke på når det kommer til å oppfylle boligdrømmen. Vi i FinansEiendom er her for å hjelpe deg med akkurat det. Vi har lang erfaring med boliglån og hjelper ofte kunder med inkasso/betalingsanmerkninger, kredittkort eller forbruksgjeld og variabel inntekt med å oppfylle boligdrømmen.

Hos oss får du gode råd og veiledning. Vi hjelper deg med å kartlegge situasjonen din og bistår deg med hjelp langs hele veien. Vi i FinansEiendom hjelper deg å regne ut hvor mye du kan forvente å få i boliglån og hva det vil koste deg pr.mnd. Deretter forhandler vi med bankene for deg, slik at du får det beste lånetilbudet for å oppfylle boligdrømmen.

1. Kartlegge din situasjon

Etter du har sendt oss en henvendelse, så tar en av våre veiledere kontakt med deg. Husk at vi har lang erfaring med dette og setter oss fort inn i din situasjon.

Dermed har du personlig kontakt med en veileder hele veien. Uansett hva slags type økonomi du har, så er det vår jobb å få frem det beste. Vi kartlegger hele din situasjon.

Det er viktig for oss at du får en beste veiledningen og det beste tilbudet. Vi i FinansEiendom har dyktige medarbeidere som har en lang erfaring innenfor låneformidling. Derfor er det ekstra viktig for oss å finne en løsning for deg slik at du kan oppfylle boligdrømmen!

2. Vi setter i gang

Etter vi sammen har kartlagt hele din situasjon så tar vi og setter i gang! Her legge vi opp din sak på en best mulig måte ovenfor bankene.

Vi gir bankene et totalbilde av din situasjon og økonomi og er i dialog med deg og hele banken hele veien.

3. Tilbud

Når banken gir et tilbud, videreformidler vi tilbudet til deg. Du signerer med BankID og får dermed godkjent et boliglån og får finansieringsbevis for å kjøpe drømmeboligen.

Drømmen går i oppfyllelse, vi takker for samarbeidet og ønsker deg lykke til i DIN nye bolig!