fbpx

Mellomfinansiering

Du kan få innvilget mellomfinansiering hos oss selv om du har kredittkort eller forbrukslån. Hvis man får godkjent søknad, så får man et finansieringsbevis fra banken for å kunne kjøpe ny bolig. Deretter har man ca. 6 måneder på å få solgt den gamle boligen. Om den gamle boligen ikke blir solgt for det en først hadde trodd, så er ikke det en katastrofe. Det som skjer da er at du får et litt større langsiktig lån på den nye boligen enn først forventet.

 

Husk!

For at vi skal kunne hjelpe deg med mellomfinansiering så må det være nok verdi igjen i boligen din i forhold til ditt allerede eksisterende boliglån og din usikrede gjeld.

FinansEiendom favicon 2

Hvem kan søke mellomfinansiering?

✓ Hvis du har usikret gjeld på minimum kr 100.000 eller mer

✓ Om du har inkasso eller betalings anmerkninger

✓ Inntekt gjennom NAV stønad, som AAP, dagpenger eller sykemeldt.

✓ Variabel inntekt ( fks vikariat eller timelønn ), eller om du nettopp har fått deg jobb

✓ Flere medsøkere, om du må ha med noen i familien, eller nærstående

SE HVOR MYE DU KAN SPARE

Refinansieringskalkulator

Har du fått avslag i vanlig bank, men ønsker å kjøpe drømmeboligen?

Om du har forbrukslån, kredittkort, inkasso eller variabel inntekt som setter en stopper for at du får mellomfinansiering på plass, så har vi muligheten til å hjelpe deg. 

Vi i Finans Eiendom kan hjelpe deg og innhente et lånetilbud. Det som er viktig å merke seg er at vi ikke tar på oss saker som regnes som ordinære lånesøknader. Dette betyr i praksis at om du ikke får mellomfinansiering i vanlig bank fordi du skulle ha lite inntekt eller lite egenkapital så får vi ikke hjulpet deg.

Fordeler med mellomfinansiering

  • Kjøpe drømmeboligen før du har solgt den gamle
  • Eliminerer hele prosessen av må matte spare opp penger
  • Du kan slå til på boligdrømmen når du først ser den
Illustrated apartments

Hva er mellomfinansiering?

Mellomfinansiering med usikret gjeld er i prinsippet det samme som en vanlig mellomfinansiering. Altså, et kortsiktig nedbetalingslån. Mellomfinansiering med usikret gjeld innebærer at du får refinansiert gjelden, samt at du får lån slik at du skal kunne eie to boliger samtidig i en kortere periode.

Egenkapitalen til ny bolig/nytt lån kommer fra verdien i egen bolig minus usikret gjeld og restsaldoen på boliglånet ditt.

NB! Husk at kravet om 15% egenkapital fortsatt gjelder her.

Dersom du ikke møter kravet om 15% egenkapital, må du benytte deg av en kausjonist. Under store deler av denne prosessen har du to lån – et nytt lån som skal dekke kjøp av ny bolig, samt det gamle boliglånet ditt. Når den gamle boligen er solgt, og du har mottatt oppgjøret, så innfris det gamle boliglånet ditt. Deretter gjøres det nye lånet om til et langsiktig lån og du kan dermed nyte hverdagen i ny bolig.

Hva er en kausjonist?

En som kan garantere økonomisk for deler eller hele lånebeløpet sammen med hovedlåntaker. Altså en som kan stille sine egne midler som sikkerhet, for at en annen skal kunne få innvilget et lån. 

Kausjonisten har et ekstra ansvar. Du vil personlig og økonomisk bli holdt ansvarlig dersom hovedlåntaker ikke betaler, altså at du kan ende opp med å betale.

 
Hva er en medlåntaker?

En medlåntaker har et større juridisk ansvar enn som kausjonist. Dersom du stiller som medlåntaker er har du solidarisk ansvar for lånet sammen med den som er hovedlåntaker. Man er altså ansvarlig for hele lånet sammen med de/den andre som søker, noe som vil si at man kan stilles ansvarlig helt til lånet er betalt ned.

Hvordan fungerer mellomfinansiering med usikret gjeld?

1. Kartlegge din situasjon

Etter at du har sendt oss en henvendelse, så tar en av våre veiledere kontakt med deg. Det er ikke uvanlig å havne i en vanskelig økonomisk situasjon, noe som ofte kan bidra til å gjøre hverdagen litt vanskeligere. Løsning er ofte enklere enn man tror. Vi kommer ofte over saker som ganske enkelt kan løses med en enkel refinansiering.

2. Vi setter i gang

Etter vi sammen har kartlagt hele din situasjon så tar vi og setter i gang! Her legger vi opp din sak på en best mulig måte ovenfor bankene. Vi gir bankene et totalbilde av din situasjon og økonomi og er i dialog med deg og banken hele veien.

3. Tilbud

Når banken gir et tilbud, videreformidler vi tilbudet til deg. Du signerer med BankID og dermed blir alle dine kreditorer samlet I ett enkelt lån med gunstig rente. Nå kan du puste ut igjen, og ta hverdagen som den kommer.

Illustrasjon av et hus

Vi i FinansEiendom har dyktige medarbeidere som har lang erfaring med ulike saker, og kan dermed hjelpe deg med å finne en løsning og gjøre hverdagen din litt enklere! Søk om meelomfinansiering i dag!

FinansEiendom search

FINANSEIENDOM

Vi tar ansvar og hjelper deg steg for steg frem til du får kontroll på økonomien

OPPHAVSRETT © FINANSEIENDOM AS | 2022