Opplåning i egen bolig

Ønsker du å pusse opp boligen din uten å måtte ta opp lån med ekstreme renter? Har du behov for å ta en opplåning for å dekke utgifter, kjøpe bil eller betale regninger? Da har du mulighet til å søke opplåning dersom du eier bolig

Ønsker du kanskje å pusse opp badet, pusse opp kjøkkenet eller kanskje rett og slett pusse opp hele boligen? Opplåning kan være svaret, og er ofte bedre enn kortsiktige dyre lån.

Dersom det oppstår uforutsette utgifter eller andre situasjoner hvor du kan ha behov for penger (som f.eks kjøpe bil, betale regninger, hjelpe familie, pusse opp) så kan en opplåning være gunstig. Dersom du eier bolig i dag, kan du ha muligheten til å søke om opplåning uten å måtte ta opp en haug unødvendig kredittkort eller forbrukslån. Dette fungerer i praksis slik at du rett og slett låner opp penger i verdien til boligen din, forutsett at det er nok verdi i boligen din etter at restsaldo på boliglånet er trukket fra.

Et svært godt eksempel på når en opplåning kan være gunstig er oppussingsprosjekter. Vi i FinansEiendom får svært ofte inn henvendelser av kunder som ønsker å pusse opp kjøkkenet, badet eller lignende uten å måtte ta i bruk kredittkort eller søke om forbrukslån. En opplåning i bolig vil da kunne realisere oppussingsprosjektet ditt uten at du må ta lån med skyhøye renter. Selv om slike lån ofte er kortsiktige, så ender man opp med å betale en hel del mer på grunn av rentene. Ved å ta en opplåning i din bolig, legger man til grunn at det skal være et langsiktig lån med lavere rente. Dette er ofte bedre enn forbrukslån og kredittkort da det hjelper til med å holde økonomien ryddig og oversiktlig, ved at alt er samlet på et sted.

 

Fordeler ved opplåning

  • Lavere månedlige kostnader enn kredittkort og forbrukslån
  • Lavere rente enn kredittkort og forbrukslån
  • Enkelt og greit samlet i boliglånet ditt
  • Mer oversiktlig og ryddig økonomi

 

Husk!

For at vi skal kunne hjelpe deg med opplåning så må det være nok pantesikring igjen på boligen din. Den totale summen som skal opplånes kan ikke overstige 85% av boligens salgsverdi. Eller så må man ha en kausjonist , les mer om kausjonist her 

Et eksempel på opplåning inntil 85% av boligens verdi:

Ole har et boliglån på 2.000.000,- kr og en markedsverdi på 3.000.000,- kr
Beregning blir følgende : 3.000.000 x 0.85 – 2.000.000  = 550.000,-
Dette betyr at Ole har 550.000,- kr tilgjengelig kapital i sin bolig og kan dermed få en opplåning

1.steg – Kartlegge din situasjon.

Etter du har sendt oss en henvendelse, så tar en av våre veiledere kontakt med deg. Husk at vi har lang erfaring med dette og setter oss fort inn i din situasjon. Dermed har du personlig kontakt med en veileder hele veien. Uansett hva slags type økonomi du har, så er det vår jobb å få frem det beste. Vi kartlegger hele din situasjon. Det er ikke uvanlig å havne i en vanskelig økonomisk situasjon, noen ganger kommer det uforutsette utgifter som gjør hverdagen litt vanskeligere. Vi i Finanseiendom har dyktige medarbeidere som har en lang erfaring med slike saker, og vi kan dermed hjelpe deg med å finne en løsning og gjøre hverdagen din litt enklere!

2.steg- Vi setter i gang

Etter vi sammen har kartlagt hele din situasjon så tar vi og setter i gang!

Her legger vi opp din sak på en best mulig måte ovenfor bankene. 

Vi gir bankene et totalbilde av din situasjon og økonomi og er i dialog med deg og banken hele veien. 

3.steg- Tilbud

Når banken gir et tilbud, videreformidler vi tilbudet til deg. 

Du signerer med BANK ID og dermed blir lånet utbetalt til deg.

Nå kan du puste ut igjen, og ta hverdagen som den kommer.